İzleyiciler

Contact

BANA ULAŞMAK İÇİN: mymyprincesss@hotmail.com/// Instagram: @myprincesss Twitter:@my_myprincess

3 Kasım 2011 Perşembe

Shazili Hazır Türk Kahvesi









Kahve deyince akar sular durur !!
benim için, muhabbet demek,dostlarla dedikodu demek,
 geleceğe yönelik bol bol atılan umut dolu, 
olmazsa olmaz fallar demek...:)

özel bir tadı, köpüğü, kokusu, pişirilişi, ikramıyla kendine özgü bir kimliği ve geleneği vardır. 
Telvesi ile ikram edilen tek kahve türüdür.

Bana nesfaceyi bile azaltmama sebep türk kahvesidir...
Geçenlerde minik poşetlerde satılan bu kahveyi deneme fırsatı buldum, yapımı çok kolay, sadece üzerine sıcak su ekleyip karıştırıyorsunuz ve kahveniz 10 saniyede hazır 
kıvama geliyor...

Tadı gayet başarılı bence ,
hiçte fena değil hatta benim evde yaptıgımdan daha lezzetli diyebilirim :)) 
 bi öğrenedim gitti şu kahve yapmayı
 ne beceriksizim ya ben :(

Eğer zamanınız yoksa, bulunduğunuz ortamda ocak-fırın-cezve yoksa  hemen çantadan bi tane shazili paket çıkarıp içebilirsiniz...
sade-orta ve şekerli seçenekleriyle sevdim ben bu kahveyi tavsiye ederim...

Güzel bir gün geçirmeniz dileğimle 
hepinizi öpüyorum...
Sevgiler.
My princess...





12 yorum:

mamba dedi ki...

ben yaptım bu kahveden hakkaten başarılı özellikle benim gibi beceriksiz hanımlar için hayat kurtarıcı:D

civciv dedi ki...

hmmm nasil bir seymis merak ettim..

ben de su anda türk kahvesi iciyorum :D ne tesadüf, senin sayfani actim :D


karsilikli icsektik bitanem, nefis olurdu, laflardik <3

demek pazar günü evlilik yildönümün ? ne güzeeeel :) zaten dügünün dün gibi aklimda daha :D senin ile tanisali bir sene oldu demek ??


öperim prensesim

Ayşegül Yılmaz dedi ki...

Ne kadar kolay aslında canım becerirsin bence. Tek kişilik tarif veriyorum,2 çay kaşığı kahve ve 1 yada 2 isteğe göre çay kaşığı (kesinlikle küp değil) toz şeker ve 1 fincan soğuk su karıştır 3 kere üzerinde hatta çok az topak kahve kalsın yani kahveyi tamamen eritme. ve kısık ateşte bırak bir daha asla karıştırma . Daha sonra köpükler kabarmaya başlayınca kaşıkla kahvenin köpüğünü fincanın dibine bırak ve bir tavsiye daha kahveyi kaynatmadan dök herzaman fincana ve işte yanınada bir limonlu soda hatta kavrulmuş bir lokum ohhhh missss :) uzun oldu biraz anlatması ama alışınca ustası oluyorsun.

sHAZİLİ hazır kahveyi denedim bende güzel ama asla bir bakır cezvede yapılmış kadar güzel değil.

AyçA dedi ki...

Aaaa çok güzelmiş türk kahvesini yapamayanlar için bire bir. Bende alıp deniycem çok merak ettim tadınıda:))

http://ennstyle.blogspot.com/

♥мұ»p»r«i»n«č»є«ss dedi ki...

civciv: tanışalı 1 sene olmuş seninle hayatım gerçekten zaman nasıl hızlı geçiyor iyiki tanımışım seni çok saol, kahveyi bulursan mutlaka dene çok pratik ;) çok öpüldün...

Ayşegül Yılmaz: Tatlımmm yerim seni üşenmemiş nasılda güzel anlatmışsın saol bitanem bak inan senin anlattığı gibi yapıyorum kahvemi hatta bakır cezvede yapıyorum inanmazsın... Pişirirken üstündeki köpükleri alıyorum ve fincana koyuyorum ve sonuç şöyle: köpüğü 2-3 saniyede içinde sönüyo sonra geriye kalan görüntü fincanın içinde kahve sanki bütünleşmemiş gibi dalga dalga görünüyo...Tadıda Ofsaytt :)) Kulladığım kahve markalarım sırayla şu: Ahmet efendi-mehmet efendi- kocatepe damla sakızlı kahve- Sorun kahvede değil sanki bende midir nedir anlamadım:( kahve pişirme makinası aldım hatta gecen gün bak onunda resimlerini eklerim...Yine aynı yine aynı...dalgalanma gitmiyo tadıda kahve ile su bütünleşmemiş gibi bulut bulut bi görüntü !

♥мұ»p»r«i»n«č»є«ss dedi ki...

ayça: saol bitanem denemelisin mutlaka ;)

Mamba: tam bizlik canım :))

Unknown dedi ki...

Ben de denemiştim de tadı ,kokusu benim içinde kıvamındaydı.Aslında bu tam da isteme törenleri falan olur ya hani çok kişi gelirler falan:)Damada anne babalara falan kendin yapıp diğer kalabalığa zaman kaybı olmasın hepsi de tadında olsun diye yapılabilir.İki dk da ne plan kurdum ben ama :))

♥мұ»p»r«i»n«č»є«ss dedi ki...

Süslü ve Pembe Dünyam: Ama çok iyi düşündün cnm haklısın gerçekten hele benim kocam gibi istemeye geldiklerinde 20 kişi gelinirse kahve yapımı çok pratik olunur:) Keske beni istedikleri dönemde çıksaymış :)

Adsız dedi ki...

ben kahve icmem siyah cayda icmem :D
ama türkiyeye gittigimde falima bakilcaksa kahveyi bayilarak icerim, cayida 8 sekerle icerim ayip olmasin bu kiz cayimizi icmiyor demesinler diye bogazimdan cay gecsin diye bol sekerli icerim.

Unknown dedi ki...

ahh ben hiç sevmedim hani fabrikadan çıkan ürünlerde böyle tuhaf bir tat vardır ya onun gibi bişi aldım bu konularda çok takıntılı ve dikkatliyimdir ondan hala kendim yapmayı tercih ediyorum :)

aycakzc dedi ki...

benimde merak ettiğim bir üründü denemek lazım :)

kozmetikperisi dedi ki...

Bende kahveye bayılırım,Türk kahvesinin yeride ayrıdır.Bunu hiç denemedim ama kömür ateşinde pişen kahvenin tadı hiçbişeyde olmaz gibime geliyo :)