İzleyiciler

Contact

BANA ULAŞMAK İÇİN: mymyprincesss@hotmail.com/// Instagram: @myprincesss Twitter:@my_myprincess

18 Ocak 2012 Çarşamba

İzlediğim ve Çok Etkilendiğim Bir Film (Snow Flower)


Snow Flower and the Secret Fan filmi 19. Yüzyılda Çin de geçmekte olan iki genç kız arasında bir hayat boyu süren bir arkadaşlığı- kardeşliği (Laotong) dile getiren ve Şangayın gelişmişliğinden arınarak dostluklar nasıl baki hale gelir bunu anlatan film oldukça ilgi çekici yapımlardan bir tanesi..
Filmde beni çok etkileyen bir konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum, ama şimdiden uyarayım görüntüler pek hoşunuza gitmeyecek!! :(

Foot binding denilen bu işkence nedir ?

Aşağıda resimlerde göreceğiniz ayakkabı küçük yaşlarda çin kızlarına giydiriliyor ve ömürleri boyunca çıkaramıyorlar bu ayakkabıyı.
İçler acısı bir gelenek ve sonuç da içler acısı..buyrun.. 












Diğer adıyla Lotus Feet. 10. yüzyılın ortalarından 1950'lere kadar Çin’de süregelen estetik işlem. Tang hanedanlığındaki gözde bir cariyenin, küçük ayaklarıyla altından yapılmış lotus şeklindeki platformun üzerinde değerli mücevherler arasında yaptığı dans sonrası, Çin’de küçük ayaklı kadınlar değer kazandı.
3–5 yaşlarındaki kızların ayak parmaklarını kırıp ipek sargılarla bağlanması ayakların 8–12 cm arası kalmasını sağlıyor, bu boyuttaki ayaklara sahip kadınlar da sosyal statü sahibi oluyorlardı. Yüzyıllar süren bu uygulama sonucunda estetik cazibenin timsali sayılan bu milyonlarca kadın kendi başlarına yürüyemeyecek hale geliyorlardı. Ayak küçültme işleminin önüne 1600lü yılların ortalarında geçilmeye çalışıldı. Yine deuygulama dört yüz yıl daha sürdü. Sonunda küçük ayaklı kadınlarla evlenmenin men edilmesi bir başka deyişle bu kadınların evde kalma durumunun doğması çözüm oldu. Yine de komünizmden kaçan Çin aileleri göçmen bürolarının tüm çabalarına karşın 1950′li yıllara kadar ayak küçültme işlemini Amerika’da da sürdürdüler..(alıntı)


İnanamıyorum böylesine bir işkence nasıl insanları etkileyebilir ki...?
Ben bu postu hazırlarken bile içim kalktı :(
Tüylerim diken diken oldu...
Ama filmi gerçekten çok begendım
Hatta filmin ortalarında süpriz bir isimde yer alıyor...;)
Konu olarak yavaş işleyen bir film lütfen sabredin ve sonuna kadar izleyin..
Birbirine sonsuz sevgiyle bağlı iki kızın (Zambak ve Karçiçeğinin) öyküsü beni derinden etkiledi...
Sizide çok etkileyeceğine eminim....
Değişik bir film izlemek istiyorsanız kaçırmayın...
Sevgilerimle...
M.P



16 yorum:

Unknown dedi ki...

bu konuyla ilgili daha öncede bir takım haberler okumuştum, ve aklım almamıştı, güzel görünmek için ki bence çok çirkin bir görüntü bu yola başvurmayı adlandıramıyorum bile. bu sabah yine gazede bu konu ve ayak sağlığı ile ilgili bir makale okudum, malesef bayıla bayıla giydiğimiz topuklu ayakkabılar da ayak sağlığımızı bayağı bir tehdit ediyormuş :(

♥мұ»p»r«i»n«č»є«ss dedi ki...

aynen aklım almıyor benimde kim cocuğuna iyi bir eş bulması için böyle bir ACI nasıl yaşatır?herşeye ragmen izlenmesi gereken bir film kesinlikle ;)

Duygu Senyurek dedi ki...

Hay allahim cok uzucu cok kotu ,cok merqk ettim cnm izlicem tesekkurler

mamba dedi ki...

ayy biliyorum bu fotoları yine çok kötü oldum bakarken,nasıl bi zihniyet bu..kadın kısmının güzellik uğruna nasıl çıldırabileceğinin en acı örneği:D filmi islicem mutlaka saol şekerim tavsiyen için;)

Durucayaşamak-Eda dedi ki...

inanamıyorum bu nasıl bir işkence yaa.tüylerim diken diken oldu bakarken.nasıl bir insanlık bu yaa erkekler niye hiç böyle şeylerle uğraşmıyorlar ki hep kadınlar güzel görünme çabasında erkeklere.Ohh erkek olmak varmış her devirde onlar için herşey valla.filmi çok merak ettim mutlaka izlemeliyim

Trendydolap dedi ki...

akıl alması zor bir durum kesinlikle. bu filme izlemedim ama izleyebilir miyim pek sanmıyorum. Bu fotoğraflara bile zor bakıyorum.

insanlık dışı bir uygulama :(

♥мұ»p»r«i»n«č»є«ss dedi ki...

aynen kızlar resimlere baktıkça ve düşündükçe içim kalkıyor yüzyıllardır güzellik uğruna çekilen eziyetler nedir aklım almıyor :)

Fundanın Günlüğü +30 dedi ki...

Sonunda güzellik olsa yine anlayacağım ama o da yok.Hem ayağın görüntüsü akıl almaz bir şekilde değişiyor,hem de ömür boyu bu acıyla yaşıyorlar.Çok yazık :(

moonshine dedi ki...

yıllar önce bir tv kanalında görümüştüm belgeseldi cok hoş olmayan bu geleneğin 400 yıl sürmesi küçük ayaklı kadınlarla evlenme talebinin fazla olmasından kaynaklanıyor sanırım iyiki kaldırılmış

esra dedi ki...

evet malesef onların gelenekleri arasında.dünyada hala böyle kadınlar var.sanırım ntbmsnbs tv'de bir belgeselde anlatıyordu yaşlı bir kadın.bunlara genşe mı geyşamı ne deniliyor.filminin olduğunu ise senden duydum:) çin filmi asla izlemem, çok vahşet yüklüler.ama bunu izleyeceğim tabi vahşet yoksa :(
dünyaya bakacak olursan insanların ne kadar absürt ve saçma olduğunu görürüz malesef.medeniyeti kimden öğrenmişler insanoğlu tarihe bakmak lazım.hala dünyada bu şekilde gelenekleriyle yaşayan toplumlar var. mesela boynunu bilmem kaç santim yapan kadınlar..kadınlar kadınlar hep kadınlar.yine hindistanda evlenemeyen kadınlar...böyle şeylerle ilgilenmek lazımki halimize şükredelim..böyle bir ülkede yaşadığımız için onurlu bir tarihe,temiz bir nesle sahip olduğumuz için çookk şanslıyıon inanın.en medeni dediğiniz ülkede bile kadınlar eziliyor,seks kölesi oluyorlar..biraz fazla abarttım galiba..bu olaydan çok etkilenmiştim bende oyüzden duramadım yazdım :)
güzel bir konuya değinmişsin.tebrik ederim.filmide en kısa sürede izleyeceğim. sevgiler...

♥мұ»p»r«i»n«č»є«ss dedi ki...

esracım: haklısın ne hayatlar yaşanıyor dünyada kadın olmak zor zanaat gerçekten allaha şükür yaşadıgımız yerde böle garip örf ve adetler yok...;)

Kuzununannesi dedi ki...

ayyyyyyyyyyyyyyyyyyy yaaaaaaaa bakamıyorum kusura bakma kactımm :(((fıstıgımmm

civciv dedi ki...

tanitim icin cok tskler cnm, mutlaka izlicem bu filmi !!

öptüm seni

xxx

Aysegul Uluc dedi ki...

gercekler bu bir eziyet yahu, dunyada kimsenin bu ise bir tepki vermemesi cok ilginc.

http://stylishtimes.blogspot.com/

Marcela Gmd dedi ki...

wow amazing!!!!
Thank you for your visit!
Maybe we can follow each other?
Besos, Marcela

Unknown dedi ki...

Okurken tüylerim diken diken oldu! Bu nasıl bir eziyettir ve mantığı nedir, vakti zamanında bir hükümdar beğendi diye kızların çektiklerine içim acıdı. Ben de Çin'de küçük ayakların makbul olduğunu duymuştum ama mutasyon geçirtecek şekilde kızlara uygulandığını hiç bilmiyordum. Filmi de çok merak ettim tatlım, izlenecekler listeme ekledim ;)